Με τη δημοσιοποίηση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενός εντυπωσιακού βίντεο διάρκειας 1:30΄ που αφορούσε τις δράσεις μιας σύγχρονης Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η Ελληνική, η παραγωγή του οποίου έγινε για να προβληθεί στο 7ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του με μεγάλη επιτυχία, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων αντιστοίχως.

Το διήμερης διάρκειας Συνέδριο διεξήχθη στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, και είχε ως θέμα του «Η Αεροπορική Ισχύς ως Στρατηγικός παράγοντας στην εξέλιξη της Άμυνας και Ασφάλειας», την έναρξη του οποίου κήρυξε – ως γνωστόν – ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το συνέδριο παρακολούθησαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ενώ ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, o Διοικητής της Αεροπορικής Διοικήσεως του ΝΑΤΟ (AIRCOM) Αμερικανός Πτέραρχος (Ι) Jeffrey L. Harrigian, ο Σύμβουλος Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ Ουρουγουανός Αντιστράτηγος Carlos Humberto Loitely, καθώς και ο Διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ισραήλ Υποπτέραρχος (Ι) Amikam Norkin.

Οι ομιλητές του συνεδρίου έθιξαν ζητήματα τα οποία διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της Αεροπορικής Ισχύος, καλύπτοντας ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων, που εκτείνεται από ζητήματα πολιτικής και διπλωματικής προοπτικής της Αεροπορικής Ισχύος, ασφαλείας, έρευνας και προετοιμασίας της ΠΑ στον σύγχρονο κόσμο.

Επίσης το συνέδριο παρακολούθησαν η ηγεσία της ΠΑ, ανώτατοι αξιωματικοί των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Ακόλουθοι Άμυνας, αντιπροσωπείες Συμμαχικών χωρών και στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.