Η Qantas Airways της Αυστραλίας υποστηρίζει τη νέα σειρά A321XLR της Airbus με 36 νέα αεροσκάφη. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αλλαγή 26 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo συν μια νέα παραγγελία για 10 A321XLRs.

Αυτό το αεροσκάφος θα επιτρέψει στον όμιλο Qantas, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο χαμηλού κόστους μεταφορέας Jetstar, να βελτιώσει το δίκτυό του και την ευελιξία του στόλου του για να εξυπηρετήσει καλύτερα την αγορά της Αυστραλίας, της Ασίας και του Νότιου Ειρηνικού.

Το A321XLR είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης από το A321LR, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς για ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια και ωφέλιμο φορτίο, δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία για τις αεροπορικές εταιρείες. Από το 2023, θα προσφέρει ένα πρωτοφανές Xtra Long Range έως 4.700nm – 15% περισσότερο από το A321LR και με 30% λιγότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με αεροσκάφη ανταγωνιστών προηγούμενης γενιάς. Αυτό θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να ανοίξουν νέες παγκόσμιες διαδρομές, όπως από την Αυστραλία προς την Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς και να επεκτείνουν περαιτέρω την χρήση του αεροσκάφους στις απευθείας διατλαντικές πτήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και της Αμερικής. Για τους επιβάτες, η νέα καμπίνα του Airspace της A321XLR θα προσφέρει την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία, προσφέροντας καθίσματα σε όλες τις κατηγορίες με την ίδια υψηλή άνεση και με το χαμηλό κόστος ενός αεροσκάφους μονού διαδρόμου.