Το αεροδρόμιο του London City θέλει να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων του για να ανταποκριθεί στην “αυξημένη ζήτηση των επιβατών”.
Το τρέχον ετήσιο όριο των 111.000 πτήσεων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 36%, σε 151.000 πτήσεις μέχρι το 2035, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο προς διαβούλευση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει επιπλέον 110 πτήσεις την ημέρα.
Ο αερολιμένας δεσμεύτηκε με 2.500 νέες θέσεις εργασίας και η βιωσιμότητα ήταν «κεντρική» στη σκέψη του.
Υπήρξαν 75.000 πτήσεις που μετέφεραν περισσότερα από 4.8 εκατομμύρια άτομα στο αεροδρόμιο το 2018 και οι αριθμοί των επιβατών αυξήθηκαν κατά 42% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το νέο πλάνο προβλέπει ότι μέχρι το 2030 η ζήτηση των επιβατών για τη χρήση του αεροδρομίου στις αποβάθρες του ανατολικού Λονδίνου, θα μπορούσε να αυξηθεί σε 9,8 εκατ. ετησίως και σε 11 εκατ. μέχρι το 2035.
Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Robert Sinclair, δήλωσε ότι η πρόταση ήταν ένα “μακροπρόθεσμο όραμα για το αεροδρόμιο του London City, περιγράφοντας πώς ο πιο κεντρικός αερολιμένας του Λονδίνου μπορεί να αντιμετωπίσει αδιάλειπτα τη συνεχιζόμενη ζήτηση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για το ανατολικό Λονδίνο και υποστηρίζοντας την πρωτεύουσα ως μια μεγάλη παγκόσμια πόλη τουρισμού και επιχειρήσεων “.
“Οι προτάσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τον μεταβαλλόμενο ρόλο του αεροδρομίου, με ένα αυξανόμενο ποσοστό των επιβατών που επιλέγουν το αεροδρόμιο και το ανατολικό Λονδίνο που συνεχώς εκσυγχρονίζεται”.
Ο John Stewart, πρόεδρος του Hacan East, ο οποίος μίλησε για τον αντίκτυπο του αεροδρομίου στις τοπικές κοινότητες, δήλωσε: “Από περιβαλλοντικής άποψης, αυτό το σχέδιο θα ήταν καταστροφή για τους κατοίκους.”
“Οι αριθμοί πτήσεων θα μπορούσαν σχεδόν να διπλασιαστούν από τα σημερινά νούμερα”.
Το αεροδρόμιο επιμένει ότι θα διατηρήσει το ωράριο κλεισίματος στις οκτώ και δεν θα επιτρέψει σε κανένα θορυβώδες αεροσκάφος να προσγειωθεί πέρα από όσα λειτουργούν ήδη μέχρι αυτή τη στιγμή.
Η διαβούλευση θα διεξαχθεί για 12 εβδομάδες.