Η Boeing ανακοίνωσε την χορήγηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε οργανώσεις για τη βοήθεια των οικογενειών των θυμάτων, των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων των αεροσκαφών της, 737 MAX στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων, το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο από τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για τα δυστυχήματα.

Υπενθυμίζουμε πως δύο αεροσκάφη 737 MAX ενεπλάκησαν σε αεροπορικά δυστυχήματα με 346 νεκρούς. Ο στόλος των 737 MAX καθηλώθηκε στο έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο φέτος.

Η Boeing ανέφερε πως: “Αυτές οι χρηματοδοτήσεις θα στηρίξουν την εκπαίδευση, τις αντιξοότητες και τα έξοδα διαβίωσης για τις οικογένειες που επλήγησαν, καθώς και προγράμματα κοινοτήτων και την οικονομική ανάπτυξη σε κοινότητες που επηρεάστηκαν. Η Boeing θα συνεργαστεί με τοπικές κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να καλύψει αυτές τις ανάγκες”.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι χρηματοδοτήσεις αυτές θα καταβληθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντένις Μούλενμπουργκ, δήλωσε: “Στις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων των πτήσεων αυτών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε αυτή η αρχική στήριξη να βοηθήσει, να τους φέρει μια ανακούφιση”.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για το διακανονισμό σχετικά με τις αγωγές σχετικά από τις οικογένειες των θυμάτων των αεροπορικών δυστυχημάτων της Lion Air και της Ethiopian Airlines.