Όσοι θα πετάξουν σήμερα από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές καθυστερήσεις, λόγω μιας βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Fraport, κάποιοι από τους αεροδιαδρόμους του αεροδρομίου θα τεθούν εκτός λειτουργίας, καθώς μηχανικοί θα εξουδετερώσουν την μια βόμβα.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερωθούν σχετικά με καθυστερήσεις πτήσεων στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις.

Η Fraport επεσήμανε πως ο βαθμός των καθυστερήσεων θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες. Η μετατροπή των δρομολογίων του αεροδρομίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00, ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα επηρεάσει και τις δημόσιες μεταφορές.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως 16.500 άνθρωποι που κατοικούν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την τοποθεσία της βόμβας, θα απομακρυνθούν, όσο οι μηχανικοί θα εξουδετερώνουν την βόμβα 500 κιλών.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο σε γερμανικές πόλεις που βρίσκονταν στο στόχαστρο αεροπορικών επιδρομών κατά τη ναζιστική δικτατορία του Αδόλφου Χίτλερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, βρίσκεται περίπου 14 χλμ ανατολικά του σημείου που βρέθηκε η βόμβα.