Ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, τόνισε πως ”Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, με εμφανή και μετρήσιμη συνεισφορά σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας”. 

Σε δηλώσεις του, ο νέος υπουργός σημείωσε ότι ο τουρισμός έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας, ενώ τόνισε πως η φιλοξενία αποτελεί ελληνική αξία, ήδη από τα αρχαία χρόνια.

Η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων παροχών αποτελούν άμεσες προτεραιότητες και η απόλυτη συνεργασία από όλους τους φορείς είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη αποτελεσμάτων και αυτό θα επιδιωχθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία στον τουρισμό, τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Επιπροσθέτως, ο νέος υφυπουργός τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τόνισε πώς ”είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε πολιτική βιώσιμη, ρεαλιστική, ορατή και μετρήσιμη. Η κουλτούρα μας ενσωματώνει την αρχή της συνέχειας του κράτους ως προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά”. Επισήμανε πως οι προκλήσεις είναι τεράστιες αλλά η θέληση είναι μεγαλύτερη για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες και οι στόχοι.

Σε δηλώσεις του, ο απερχόμενος υπουργός κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσε πως ”το έργο του τουρισμού πρέπει να έχει συνέχεια” ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τονίζοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτεύχθηκαν πολλοί στόχοι ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση 35% του εισερχόμενου τουρισμού. Οι διεθνείς αυξήσεις έχουν φθάσει στα 33 εκατομμύρια ενώ τα τουριστικά έσοδα ανέρχονται στα 18,5 δισ. ευρώ ανά έτος. Η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι 37,5 δισ. ευρώ, καταλαμβάνει το 20% και ο ρυθμός ανάπτυξης αγγίζει το 7,5%, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, η αύξηση των διεθνών αφίξεων ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια, δηλαδή 13% άνοδος και 30% αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων.