Το πολυαναμενόμενο Boeing 777X μπορεί να μην πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση μέχρι τις αρχές του 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε πρόβλημα με τον κινητήρα GE9X.

Νωρίτερα, η Simple Flying ανέφερε ότι η Boeing σκόπευε να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση για το Boeing 777X μέχρι το τέλος του 2019. Συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε τα εξής:

“Το πρώτο 777X αεροσκάφος δοκιμής πτήσης βγήκε από το εργοστάσιο τον Μάρτιο του 2019. Εργαζόμαστε προς την πρώτη πτήση αργότερα φέτος, για να στηρίξουμε την έναρξη λειτουργίας το 2020. Προχωρούμε και προετοιμάζουμε το πρόγραμμα δοκιμών πτήσης.”

Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι τα προβλήματα με τον κινητήρα GE9X οδήγησαν την Boeing να ανακοινώσει μια καθυστερημένη πρώτη πτήση για το 777Χ.

Ο κινητήρας GE9X διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του 777X. Δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος εμπορικός κινητήρας στον κόσμο, αλλά και ο πιο ισχυρός, μέχρι και σήμερα. Αυτός ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το αεροσκάφος.

Για τη Boeing, στη μέση της κρίσης των 737 MAX, μια καθυστέρηση στα 777Χ είναι πιθανότατα κάτι που θα ήθελαν να αποφύγουν.