Η Ryanair, ανακοίνωσε πως αναμένει μείωση των τιμών των εισιτηρίων κατά 6%, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου. Όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα του Brexit αλλά και τον “πόλεμο” τιμών στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, αναφέροντας σαν αιτίες τον πόλεμο τιμών στη Γερμανία αλλά και το Brexit, η ανασφάλεια του οποίου έχει περιορίσει τις μετακινήσεις των βρετανών τουριστών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει τη μισή τους αξία μέσα σε δύο χρόνια, καθώς έχει έρθει αντιμέτωπη με την υπερπροσφορά στην Ευρώπη, τα πλάνα της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αλλά και την καθυστέρηση στις παραδόσεις των Boeing 737 Max. Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, η αεροπορική εταιρεία είχε μειώσει τις αναπτυξιακές προβλέψεις για το επόμενο έτος εξαιτίας της καθυστέρησης στις παραδόσεις των Boeing 737 Max που έχει προκύψει μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ryanair, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 21% το α’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 243 εκατ. ευρώ, έναντι των 309 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όντας μάλιστα υψηλότερα από τα 232 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές. 

Οι ναύλοι, μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, ενώ ανάλογη πτώση αναμένεται και στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Για το σύνολο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου 2020, η Ryanair παρουσίασε κέρδη μεταξύ 750 εκατ. και 950 εκατ. ευρώ, έναντι των 832 εκατ. ευρώ που προβλέπουν οι αναλυτές.