Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα μνημόσυνα των δεκατεσσάρων ανθρώπων από το Παραλίμνι, που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος», τον Αύγουστο του 2005, σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας. Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των θυμάτων, προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά.

Παρών ήταν και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, που βρέθηκε στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου για την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δολοφονηθέντων από τους Τούρκους, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Στεφάνια κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και μέλη οργανωμένων συνόλων.

Αμέσως μετά, συγγενείς των θυμάτων, σε δηλώσεις τους, ανέφεραν σε σχετική ερώτηση πως κάθε χρόνο ο πόνος γίνεται πιο βαθύς, ενώ τόνισαν πως επιζητούν δικαίωση για τους αγαπημένους τους.