Στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική αποστολή στην Ερείκουσα, από το έγκυρο Γερμανικό περιοδικό «GEO SAISON».

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, κα Petra Sadowsky, η οποία ήταν μέλος της αποστολής, ταξίδεψε με σκοπό να αναδείξει την παραμονή σε ένα ήσυχο νησί, μακριά από τους πολυσύχναστους προορισμούς της Ελλάδας.

Μετά το ταξίδι, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό, εκτενές αφιέρωμα με τίτλο, «Ερείκουσα: Ένα νησί, κανένας προγραμματισμός και άπειρος χρόνος».

Η κα Petra Sadowsky, που υπογράφει το αφιέρωμα, περιγράφει με ιδιαίτερα λογοτεχνικό ύφος την παραμονή της στο ήσυχο και γραφικό νησί της Ερείκουσας, την γνωριμία της με τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, αλλά κυρίως την επαφή της με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Η καθημερινή τετράωρη πεζοπορία της ήταν αρκετή για να περπατήσει περιμετρικά όλο το νησί, ανακαλύπτοντας κάθε ημέρα ιδιαίτερα σημεία φυσικού κάλλους, ακούγοντας τους ήχους της φύσης και αγναντεύοντας το γαλάζιο του Ιονίου.

Στο τέλος του αφιερώματος, η Petra Sadowsky, χρησιμοποιεί τα λόγια ενός από τους κατοίκους του νησιού για να περιγράψει με λίγες λέξεις τον τόπο που την φιλοξένησε: «ένας τόπος που προσφέρει τα πάντα».