Ορισμένες πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, καθυστέρησαν χθές, ενώ κάποιες ακυρώθηκαν λόγω προβλήματος στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας.

Η British Airways δήλωσε ότι μια “διακοπή” στα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επηρέασε τις πτήσεις που διέρχονται από τον γαλλικό και τον ισπανικό εναέριο χώρο.

Ο αερολιμένας του Παρισιού σχολίασε ότι η “γενική διακοπή του συστήματος που σχετίζεται με την παρακολούθηση των σχεδίων πτήσης” την Κυριακή το πρωί, επιλύθηκε. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να παρουσιάζονται καθυστερήσεις.

Η εθνική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας (NATS) δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσες πτήσεις έχουν επηρεαστεί, αλλά συνεργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τις διαταραχές.

Το αεροδρόμιο Gatwick δήλωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να ελέγξουν με τις αεροπορικές εταιρείες την κατάσταση των πτήσεων τους πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Η EasyJet δήλωσε ότι έχει αναγκαστεί να ακυρώσει 94 πτήσεις από τις 2.000 που έχουν προγραμματιστεί να απογειωθούν την Κυριακή.

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις και συνέστησε σε όλους τους επιβάτες της, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους, να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στη διεύθυνση www.easyjet.com/en/flight-tracker για πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Η British Airways παρότρυνε επίσης τους πελάτες να ελέγξουν την κατάσταση των πτήσεων τους και δήλωσε ότι αναμένει διακοπή των δρομολογίων στη Γαλλία και την Ισπανία, καθώς και εκείνες που πετούν πάνω από αυτές τις χώρες στο δρόμο προς άλλους προορισμούς.