Ένας απρόσεκτος πιλότος της εταιρείας Condor που ταξίδευε από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας με προορισμό την πόλη Κανκούν στο Μεξικό, έριξε πάνω στον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους τύπου Airbus Α330, τον καφέ του. 

Ο καφές που έπεσε προκάλεσε ζημίες σε ένα από τα σύστηματα επικοινωνίας του αεροσκάφους και βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Ιρλανδίας.

Ευτυχώς οι καπνοί και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στους 326 επιβάτες και στο 11μελες πλήρωμα του αεροσκάφους στην πτήση.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά έγινε μόλις σήμερα γνωστό. 

Σύμφωνα με την έκθεση του Air Accidents Investigation Branch (AAIB) ο 49χρονος πιλότος είχε βάλει τον καφέ του σε έναν δίσκο «ευάλωτο στο ενδεχόμενο πτώσης» αγνοώντας τις οδηγίες της Airbus να χρησιμοποιούνται οι ειδικές θήκες που υπάρχουν στα πιλοτήρια.

Όπως έχει ανακοινώσει η Civil Aviation Authority οι έκτακτες αλλαγές προορισμού εν πτήσει κοστίζουν από 11.000 έως 90.000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους και το σημείο προσγείωσης.