Τέλος στα δρομολόγια από και προς τα βρετανικά αεροδρόμια βάζει η Blue Air. Η εταιρεία στις 27 Οκτωβρίου σταματά τις πτήσεις από την Λάρνακα προς τα βρετανικά αεροδρόμια, Μπέρμιγχαμ και Λούτον. Θα συνεχίσει ωστόσο τα δρομολόγια από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο η εταιρεία θα επαναρχίσει τα δρομολόγια στην Βρετανία για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο. Σημειώνεται, ότι η αλλαγή στο πτητικό της πρόγραμμα δεν συνεπάγεται με άλλες δυσμενείς εξελίξεις για την εταιρεία. Δεν αποκλείεται δε το ενδεχόμενο η Blue Air να προσθέσει επιπρόσθετες πτήσεις την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προγραμματίζει μία επιπλέον πτήση για την Αθήνα για το καλοκαίρι του 2020.

Μέχρι τέλος του Οκτώβρη η εταιρεία πετά τέσσερις φορές της εβδομάδα από και προς Μπέρμιγχαμ και Λούτον. Από την διακοπή του προγράμματος εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν οι Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια, ενώ λόγω της μείωσης των επιλογών αναμένεται ότι θα καταγραφεί αύξηση των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια από και προς τους εν λόγω προορισμούς.