Η TUI ανακοίνωσε τόνωση στην περιφερειακή της χωρητικότητα για το επόμενο καλοκαίρι, ύστερα από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα γίνει στα Midlands, τη βόρεια Βρετανία και τα δυτικά της χώρας. Τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου, στα οποία η TUI αυξάνει τη χωρητικότητά της είναι τα: Belfast, Birmingham, Bournemouth, Bristol, Cardiff, Doncaster, Edinburgh, East Midlands, Glasgow, Manchester, Newcastle, Norwich και London Stanstead. Τα αεροδρόμια Bristol, Birmingham, Doncaster Sheffield και Manchester θα είναι αυτά που θα επωφεληθούν περισσότερο, από την αύξηση κατά 2 εκατ. αεροπορικές θέσεις της TUI το επόμενο καλοκαίρι.

Σχεδόν το 1/4 της επιπλέον αυτής χωρητικότητας θα δρομολογηθεί στο αεροδρόμιο του Manchester, από όπου η TUI θα προσφέρει άλλες 440.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2020. Ο Τ.Ο. θα προσφέρει 20 έξτρα πτητικές μέρες από το Manchester προς συνολικά 16 προορισμούς, όπως το Orlando (ΗΠΑ), η Punta Cana (Δομινικανή Δημοκρατία) το Lanzarote (Ισπανία) και η Σμύρνη στην Τουρκία.Ακόμη, θα υπάρχουν 136.000 αεροπορικές θέσεις από το Doncaster Sheffield σε μία κίνηση να τονωθεί το αεροδρόμιο του Yorkshire, με νέες πτήσεις προς Fuerteventura (Κανάρια Νησιά) και Ηράκλειο και την προσθήκη αναχωρήσεων πακέτων 10 και 11 διανυκτερεύσεων προς Λάρνακα, Ibiza και Reus (Ισπανία). Από το αεροδρόμιο Doncaster Sheffield θα ξεκινήσουν ακόμη πτήσεις προς Antalya (Τουρκία), Palma (Κανάρια Νησιά) και Ζάκυνθο.

Δρομολόγια προς νέους προορισμούς, όπως η Σμύρνη, η Girona και η Almeria στην Ισπανία θα ξεκινήσουν από το Bristol Airport, προσθέτοντας πτητικές μέρες σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Antalya και Dalaman (Τουρκία), Palma και Tenerife (Κανάρια Νησιά) και Λάρνακα. Επιπλέον, αναχωρήσεις με πακέτα 10 και 11 διανυκτερεύσεων προς Orlando (ΗΠΑ), Bodrum (Τουρκία) και Σκιάθο. Συνολικά, η TUI θα προσφέρει επιπλέον 266.000 θέσεις από το Bristol το καλοκαίρι του 2020.

Τέλος, από το Birmingham, η TUI θα προσφέρει επιπλέον 194.000 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων προς Almeria (Ισπανία) και Split (Κροατία) για πρώτη φορά. Συνολικά, η TUI προσέθεσε 16 πτητικές μέρες σε 11 προορισμούς από το Birmingham, μεταξύ των οποίων οι Antalya (Τουρκία), Tenerife (Κανάρια Νησιά) και Ρόδο.