Η TUI επιβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει τα πακέτα διακοπών προς το Sharm el Sheikh, καθώς το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ήρε την απαγόρευση των πτήσεων.
Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συνεργαστεί με τις αιγυπτιακές αρχές για την αύξηση της ασφάλειας τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την τρομοκρατική έκρηξη σε ένα ρωσικό αεροσκάφος A321 της εταιρείας Kogalymavia με 224 τουρίστες. Η απαγόρευση των πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου προς και από το αεροδρόμιο του Sharm επιβλήθηκε αμέσως μετά την έκρηξη αεροσκάφους που πετούσε προς την Αγία Πετρούπολη λίγο μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο.
Σημειώνεται τέλος, πως η Αιγύπτια υπουργός Τουρισμού, δρ. Rania Al-Mashat, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα ασφάλειας περιλαμβάνουν CCTV (κλειστά συστήματα παρακολούθησης), αυξημένη ασφάλεια στα αεροδρόμια και GPS σε τουριστικά λεωφορεία, τα οποία θα επανεξετάζονται και θα βελτιώνονται συνεχώς.
























