Γράφει η Ηλέκτρα Αλευρίτη

Όπως αιφνιδιαστικά έκοψε το δρομολόγιο Αθήνα-Χανιά το 2018, έτσι αιφνιδιαστικά το επαναφέρει.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι επαναφέρει στο θερινό πρόγραμμα του 2020 τη σύνδεση της Αθήνας με τα Χανιά. Από τον Μάρτιο του 2020, λοιπόν, θα ξεκινήσουν πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ οι κρατήσεις για το νέο δρομολόγιο είναι ήδη ανοιχτές μέχρι και για τον Οκτώβριο του 2020.

Για να δελεάσει μάλιστα το επιβατικό κοινό που έχει …άσχημες μνήμες από το απότομο κόψιμο της γραμμής το 2018, η Ryanair προσφέρει ναύλους από 16,99 ευρώ για τα ταξίδια που θα υλοποιηθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ενώ η κράτηση πρέπει να γίνει μέχρι αύριο, 10 Νοεμβρίου 2019.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξαναρχίσουμε αυτό το δρομολόγιο ως μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας για την αύξηση της ελληνικής κυκλοφορίας, των θέσεων εργασίας και του εγχώριου τουρισμού», ανέφερε σε σχετικό δελτίο τύπου η επικεφαλής του Sales & Marketing της εταιρείας Chiara Ravara.

Να θυμίσουμε ότι η σύνδεση Αθήνα-Χανιά είχε κοπεί εν μία νυκτί στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής της Ryanair για μείωση των πτήσεων της στην Ελλάδα. Τότε, στελέχη της εταιρείας δήλωναν ότι οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων ήταν πανάκριβες και ότι η low cost αεροπορική είχε τη δυνατότητα να επιτύχει υψηλότερες αποδόσεις από άλλες βάσεις. Γι’αυτό και πήρε τα αεροπλάνα της από τα Χανιά και τα μετέφερε στη βάση της στη Γερμανία. 

Αλλά και κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην οποία ο εμπορικός διευθυντής David O Brien ανακοίνωσε το θερινό πρόγραμμα του 2020 της Ryanair, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στις ακριβές, όπως τις χαρακτήρισε, χρεώσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (άρα και των Χανίων) που διαχειρίζεται η Fraport Greece αλλά και για τις … διευκολύνσεις που κάνουν Fraport και Αεροδρόμιο Αθηνών στην… αγαπημένη τους Aegean, όπως υπονόησε.