Το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας αποφάσισε την ενοχή των τεσσάρων κατηγορούμενων για την κλοπή καυσίμων από το στρατόπεδο του Αράξου.

Στο εδώλιο κάθισαν ένας στρατιωτικός, ένας αστυνομικός, ένας απόστρατος στρατιωτικός, και ένας ιδιώτης, οι οποίοι αντιμετώπισαν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Απο τους τέσσερις κατηγορούμενους μόνο ένας δηλωσε ένοχος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έκλεβαν καύσιμα από το αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αφαίρεσαν 36.000-50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου από τον Νοέμβριο του 2013. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο για δωροληψία πλημμεληματικής μορφής αλλά και για απλή συνέργεια σε κλοπή και λαθρεμπορία. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για κλοπή και λαθρεμπορία. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή ενώ ο τέταρτος σε 4 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.