Επιβάτης ήρθε από τις ΗΠΑ μέσω Βερολίνου και Βουδαπέστης στο αεροδρόμιο Πάφου αλλά η αποσκευή της δεν έφθασε. Μετά από με επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία Easy Jet τη διαβεβαίωσαν ότι θα την έστελναν με την πρώτη ευκαιρία. Τελικά η αποσκευή έφθασε Κύπρο αλλά… στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Η «πρωταγωνίστρια» σε αυτή την περιπέτεια ταξίδευσε με την United Airlines από το διεθνές αεροδρόμιο «Newark» των ΗΠΑ για το Βερολίνο και απ΄ εκεί επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Easy Jet για τη Βουδαπέστη, απ’ όπου με αεροσκάφος της Ryanair έφθασε στην Πάφο.Η ίδια αφίχθηκε, η αποσκευή της όμως όχι ξεμείνει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Επιχειρήθηκε να αποσταλεί στην Κύπρο -είτε στο αεροδρόμιο Πάφου είτε στη Λάρνακα- με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet.

Η Easy Jet επικοινώνησε με την επιβάτιδα και της διαβεβαίωσαν ότι θα της στείλουν το συντομότερο την αποσκευή της, καταγράφοντας διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα και όλα τα στοιχεία. Κατά τη χθεσινή ημέρα η εν λόγω γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από το παράνομο αεροδρόμιο του «Ερτζιάν» στην Τύμπου ότι η αποσκευή της βρισκόταν εκεί για να πάει να την παραλάβει. Της εξήγησαν ότι από το Βερολίνο έφτασε μέσω Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου με πτήση της Turkish Airlines.

Αν και η επιβάτιδα ζήτησε αν γίνεται να της αποσταλεί στην οικία της ωστόσο της εξηγήθηκε ότι δε στέλνουν βαλίτσες στις ελεύθερες περιοχές αναγκάζοντας τη να μεταβεί για πρώτη φορά στην κατεχόμενη Κύπρο. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης εδάφους στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με τις οποίες συνεργάζεται η Easy Jet, αναζήτησαν την «πρώτη πτήση για Κύπρο» ώστε να στείλουν την αποσκευή και αυτή ήταν για το παράνομο «Ερτζιάν» μέσω Τουρκίας.