Το ταχύτερο «υπερελαφρύ» (ultra-light) αεροσκάφος του κόσμου που κατασκευάζεται στην Κίνα θα είναι έτοιμο για πτήσεις τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, το μοντέλο δοκιμάστηκε με επιτυχία και από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του. Είναι μια νέα έκδοση της σειράς αεροσκαφών Shark η οποία προορίζεται για εμπορικές χρήσεις και απευθύνεται κυρίως σε μεγιστάνες και σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ για μετακινήσεις στελεχών τους.

Σε επόμενη φάση σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μία ακόμη έκδοση, προοριζόμενη για στρατιωτικές χρήσεις. Το νέο Shark βασίζεται σε τσέχικη τεχνολογία που μεταφέρεται στην Κίνα βάσει επιχειρηματικής συμφωνίας.

Τα χαρακτηριστικά του:

Με ταχύτητα 300 μιλίων την ώρα, θα είναι το πιο γρήγορο ultra-light αεροσκάφος στον κόσμο. Ένα ακόμη πρόσθετο προσόν είναι ότι θα έχει εμβέλεια πτήσης 1.660 χιλιόμετρα, διανύοντας αυτή την απόσταση χωρίς ανεφοδιασμό. Η τιμή του φαίνεται να είναι αρκετά δελεαστική και θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις με κόστος της τάξης των 160.000 έως 200.000 ευρώ.