Οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, για προσωπικούς, για λόγους αναψυχής.

Όποιος και να είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι έχουν κάποιες προσδοκίες από τις πτήσεις τους, άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες.

Η ΤripIt, ιστοσελίδα σχεδιασμού ταξιδιών έκανε μια έρευνα μέσω της 3ης Happy Travelers Report για να κατανοήσει ποιες προσδοκίες συμπίπτουν και τελικά τι είναι αυτό που κάνει τους επιβάτες μιας πτήσης χαρούμενους και τους ικανοποιεί.

 

Για να κατανοήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την ευτυχία των επιβατών, η αμερικανική εταιρεία ανέλυσε το 2019 πάνω από ένα εκατομμύριο βαθμολογίες πτήσεων (σε κλίμακα 1 έως 5 αστέρων) μέσα στη χρονιά. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι ταξιδιώτες παίρνουν μαζί τους πολύ περισσότερα πράγματα, εκτός ​​από τις αποσκευές τους, όταν πετούν. Από την ώρα της αναχώρησης μέχρι τον τύπο εισιτηρίου, τη διάρκεια της πτήσης και την παροχή υπηρεσιών, όταν αναφερόμαστε στην ευχαρίστηση των επιβατών, όλα είναι σχετικά με τις προσδοκίες του ταξιδιώτη και την ικανοποίησή τους.

Κάποια από τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν:

Κορυφαία διεθνής διαδρομή αναδείχτηκε η πτήση 17 ωρών από το Ντάλας των ΗΠΑ στο Σίδνευ της Αυστραλίας.

Όσον αφορά την επίδραση της διάρκειας της πτήσης και της εποχικότητας: Φάνηκε πως οι πτήσεις υπερ-μακρινών αποστάσεων (άνω των 12 ωρών) έχουν υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις άλλες. ενώ οι πτήσεις μικρών αποστάσεων (λιγότερο από τρεις ώρες) έρχονται δεύτερες.

Τα εναλλακτικά αεροδρόμια προτιμώνται για τις εσωτερικές πτήσεις.

Όσον αφορά τη σημασία των υπηρεσιών που παρέχονται για τη συνολική ικανοποίηση των ταξιδιωτών: Η ποιότητα Wi-Fi και η ψυχαγωγία δεν είναι τόσο το ζητούμενο, όσο το άνετο κάθισμα ή οι καλές υπηρεσίες στην καμπίνα.

Το ποσοστό ικανοποίησης στους αερομεταφορείς με εκπτωτικούς ναύλους κυριαρχεί επί όλων των άλλων τύπων εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της First Class σε καταξιωμένες αεροπορικές εταιρείες και όλων των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους.