Στιγμές πανικού έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 1871 της United Airlines, η οποία κατευθυνόταν προς το Λος Άντζελες από το Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ την Τετάρτη, όταν ξαφνικά η μια εκ των μηχανών του αεροσκάφους άρχισε να βγάζει φλόγες.

https://twitter.com/gabby_guzy/status/1217654234239373312

Το χάος που ακολούθησε μέσα στην καμπίνα, λίγα λεπτά μετά την απογείωση, αποτυπώθηκε από τις περιγραφές επιβατών.

«Κάνουν ανακοινώσεις, ωστόσο δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, καθώς ο κόσμος ουρλιάζει» έγραψε στο Twitter ένας επιβάτης και συνέχισε:

«Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου. Η πτήση καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου δυο ώρες λόγω εργασιών συντήρησης. Το αεροπλάνο απογειώθηκε, άρχισαν να πετάγονται φλόγες από την πλευρά του δεξιού φτερού και τώρα η μια μηχανή δεν λειτουργεί».

Άλλοι επιβάτες δημοσίευσαν στα social media εικόνες από τις φλόγες στη μηχανή του αεροσκάφους, το οποίο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Νιου Τζέρσεϊ και να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Η United Airlines απέδωσε το συμβάν σε ένα «μηχανικό ζήτημα» και πρόσθεσε πως όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια έπειτα από την προσγείωση του αεροσκάφους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φλόγες πετάγονται από τη μηχανή αεροσκάφους, στη διάρκεια πτήσης. Τον Νοέμβριο του 2019, ένα αεροσκάφος της Philippine Airlines υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες για τον ίδιο λόγο, τριάντα λεπτά μετά την απογείωσή του.