Παρά τις προκλήσεις και τις αντίξοες συνθήκες στον τομέα των αερομεταφορών, η Cyprus Airways έκλεισε με μεγάλη επιτυχία το 2019, αφού 400.000 επιβάτες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, επέλεξαν να ταξιδέψουν με την κυπριακή αερογραμμή.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η Cyprus Airways πραγματοποιούσε πτήσεις από τη Λάρνακα προς ελληνικούς προορισμούς, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθος, Ρόδος, ευρωπαϊκές πόλεις όπως Πράγα, Ζυρίχη, Μπρατισλάβα και Κοσίτσε, αλλά και Μέση Ανατολή όπως Τελ Αβίβ και Βηρυτό.

Σημαντικό να αναφερθεί επίσης πως προς τα τέλη της χρονιάς, η αερογραμμή επανασύνδεσε την Πάφο με την Αθήνα, εξυπηρετώντας το δημοφιλές αυτό δρομολόγιο με τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Κύπριους επιβάτες ήταν κατά κύριο λόγο η Αθήνα, το Ηράκλειο και η Πράγα.  

Το 2019 αποτέλεσε μια δύσκολη χρονιά, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το καθεστώς αντιστάθμισης της Ε.Ε., που ίσχυε από το 2011 για όλους ανεξαιρέτως τους κυπριακούς αερομεταφορείς, και αφορούσε την αποζημίωσή τους για τις πτήσεις που επηρεάζονται από το τουρκικό εμπάργκο, όπως Ρωσία, Πολωνία, Σκανδιναβία, και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αγορές για διεύρυνση του εισερχόμενου τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer της Cyprus Airways εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της εταιρείας και τόνισε τη σημασία στήριξης των τοπικών αερομεταφορέων για να μπορέσουν συμβάλουν στη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με νέες αγορές προς όφελος του κυπριακού τομέα τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας.

«Ως ο μοναδικός εν ενεργεία κυπριακός αερομεταφορέας», ανέφερε ο κ. Μαυρόκωστας, «έχουμε τεράστια ευθύνη να διευρύνουμε τις επιλογές των Κυπρίων ταξιδιωτών αλλά και να συμβάλουμε στην προσπάθεια προσέλκυσης νέου τουρισμού, εξερευνώντας νέες αγορές. Βασικό στοιχείο για μια αερογραμμή στην Κύπρο είναι να έχει ίσες ευκαιρίες λειτουργίας με άλλες Ευρωπαϊκές αερογραμμές. Γι’ αυτό το εγκεκριμένο από την Ε.Ε. καθεστώς αντιστάθμισης της, βασίστηκε στην προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και επομένως η άμεση επαναφορά του είναι υψίστης σημασίας.»

Έχοντας πετύχει τους στόχους της τη χρονιά που μας πέρασε, η Cyprus Airways έθεσε ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών της, με στόχο να γίνει η αερογραμμή προτίμησης της χώρας.

Τον περασμένο Νοέμβριο η κυπριακή αερογραμμή ανακοίνωσε το πτητικό της πρόγραμμα για την καλοκαιρινή σεζόν 2020, που περιλαμβάνει πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λάρνακας σε ελληνικούς προορισμούς, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Σκιάθο και Πρέβεζα, στην Ευρώπη, Ζυρίχη, Γενεύη, Μπρατισλάβα, Πράγα και Κόσιτσε, αλλά και προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Κάιρο. Παράλληλα, θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνδεσιμότητα του αεροδρομίου Πάφου με πτήσεις προς Αθήνα αλλά και προς Τελ Αβίβ.