Η μια μετά την άλλη μεγάλες εταιρείες αποσύρουν τη συμμετοχή τους στο από το Airshow της Σιγκαπούρης λόγω της ανησυχίας εξάπλωσης του κοροναϊού.

Οι διοργανωτές της επίδειξης που θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση αεροδιαστημικής και άμυνας, ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθεί κανονικά με πρόσθετα μέτρα προστασίας όπως ειδικές οθόνες, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από τον ιό.

Το Airshow που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, ξεκινά στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 16 του μήνα.

Οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν είναι οι:

-Bombardier Inc.
-CAE Inc.
-De Havilland Aircraft of Canada Ltd.
-Gulfstream Aerospace Corp.
-Textron Aviation Inc.
-Viking Air Ltd.

Η Lockheed Martin και η Raytheon έχουν επίσης αποσυρθεί ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια μικρότερη αποστολή από αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Δεν θα συμμετάσχουν επίσης δέκα εκθέτες από την Κίνα καθώς και η ακροβατική ομάδα της Νοτίου Κορέας Black Eagles.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η Σιγκαπούρη ανέβασε το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού σε Πορτοκαλί – που είναι το δεύτερο υψηλότερο. Το ίδιο είχε χρησιμοποιηθεί και με την επιδημία SARS.

Το Ισραήλ θα παρουσιάσει στο Airshow το Heron Mk.2, εξέλιξη των Heron που θέλει να μισθώσει η Ελλάδα:

Η ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries) ανακοίνωσε ότι στη διεθνή έκθεση «Singapore Airshow 2020» θα παρουσιάσει το UAV Heron Mk.2, μια εξελιγμένη έκδοση του Heron, που σύμφωνα με το pentapostagma.gr θέλει να μισθώσει η Ελλάδα. Τα Heron ανήκουν στην κατηγορία MALE (Multi Altitude Long Endurance). To Heron Mk.2 ενσωματώνει τον κινητήρα Rotax 915 iS και μπορεί να πετά σε υψόμετρο 35.000 ποδών (10,7 χιλιόμετρα) με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα, για 45 ώρες συνεχώς.

Φέρει ενισχυμένη άτρακτο με εύκολη πρόσβαση των τεχνικών στο εσωτερικό, για γρήγορη και οικονομική υποστήριξης. Μπορεί να ενσωματώσει σειρά αισθητήρων για παρατήρησης σε μεγάλες αποστάσεις, ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (ELINT, COMINT) κ.ά. Οι αισθητήρες αυτοί επιτρέπουν στο Heron Mk.2 να εκτελεί την αποστολή από απόσταση, χωρίς να πρέπει να παραβιάζει εναέριο χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται στη λύση της μίσθωσης δύο Heron για τρία χρόνια, έναντι € 39 εκατομμυρίων (στην τιμή περιλαμβάνεται η εκπαίδευση, εγγυημένες διαθεσιμότητες και ολοκληρωμένο πακέτο τεχνικής υποστήριξης).