Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης των συμμετεχόντων του Συνδυασμένου Δίκτυου TBG και «Hot Tours», ο Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel Russia Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε ότι η ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα στο early booking είναι 25% υψηλότερη από πέρυσι. Σύμφωνα με τον ίδιο, προηγούνται η Κρήτη και η Χαλκιδική.

Η θετική δυναμική σχετίζεται επίσης με την επέκταση του προγράμματος πτήσεων του tour operator για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020. Έτσι, οι πτήσεις τσάρτερ της «Yakutia» προστίθενται στις καθημερινές πτήσεις της Aegean Airlines και της S7 από τη Μόσχα για Ρόδο. Σημαντική προσθήκη στη νέα σεζόν θα είναι και το πρόγραμμα πτήσεων προς την Κρήτη από το Καζάν με πτήσεις της Aegean Airlines και συχνότητα μία φορά κάθε 10 ημέρες.

Στους τουρίστες του Biblio-Globus η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά υψηλή. Η εταιρεία εμφάνισε ζήτηση +15% για την ερχόμενη σεζόν, με το βάθος των κρατήσεων να φτάνει έως τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, το πτητικό πρόγραμμα του τουριστικού πρακτορείου στην Ελλάδα παραμένει στο ίδιο επίπεδο: οι πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο θα ξεκινήσουν από την 1η Μαΐου, στην Κω από 2 Μαΐου και στην Κέρκυρα από τις 23 Μαΐου.

Στην TUI Russia, ο όγκος των προκρατήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκε 10 φορές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ της εταιρείας αυξήθηκε. Από Μόσχα για Κέρκυρα (2 φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο) και από Αγία Πετρούπολη (μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο), από Μόσχα γιά Κρήτη (6 φορές την εβδομάδα), από το Καζάν για Ηράκλειο (μία φορά κάθε 10 ημέρες).

Περισσότερα πακέτα θα προσφερθούν και στη βάση των τακτικών πτήσεων για Χαλκιδική, Ρόδο και Κρήτη. Στην TUI Ρωσία, σημείωσαν ότι οι Ρώσοι έχουν νέες τάσεις – πολλοί θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους με έναν μη συνηθισμένο αριθμό διανυκτερεύσεων. Ο tour operator ετοίμασε αρκετά νέα προϊόντα, ένα από αυτά ήταν και το concept FAN & SUN των οικογενειακών διακοπών στην Κέρκυρα στο ξενοδοχείο FUN & SUN Apollo Palace 5 *.

Στο Ambotis Holidays τη θετική πορεία των προκρατήσεων συνέδεσαν με τις λογικές τιμές των ξενοδοχείων και την σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία. Στο Intourist πρόσθεσαν ότι οι Ρώσοι τελικά πέρασαν στο ευρωπαϊκό μοντέλο σχεδιασμού διακοπών και άρχισαν να επιλέγουν πακέτα διακοπών για το επόμενο καλοκαίρι αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ωστόσο, ορισμένοι tour operators είναι βέβαιοι ότι η αύξηση στους δείκτες του early booking, σημειώθηκε σε εκείνες τις εταιρείες που δεν φοβούνται να κάνουν ντάμπινκ, παίρνοντας έτσι τουρίστες από τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: money-tourism.gr