Η περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο απασχόλησε αρκετά τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ πολλές από αυτές ψάχνουν τρόπο να ξεπεράσουν τις τεχνικές δυσκολίες λειτουργίας των δικτύων wi-fi εντός των πτήσεων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θεωρούν σημαντική τη παροχή online υπηρεσιών, ωστόσο τις απασχολεί πολύ το πως θα εγκατασταθεί το σωστό λογισμικό, καθώς και η δυσκολία με την οποία θα γίνεται η εναλλαγή σε παρόχους υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Seamless Air Alliance, βρίσκεται στα σκαριά μια νέα μέθοδος που μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο και η οποία μπορεί να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια προς όφελος των υπηρεσιών μεταφοράς. Επιπρόσθετα, η Seamless Air τονίζει η εν λόγω τεχνολογία είναι ικανή να κάνει πιο ευέλικτο το σύστημα συνδεσιμότητας των Wi-fi στις πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Jack Mandala, Διευθύνων Σύμβουλο του οργανισμού, «οι αεροπορικές εταιρείες πλέον έχουν στη διάθεση τους εξοπλισμό που δουλεύει μόνο για τον πάροχο που έχουν οι ίδιες επιλέξει, και έτσι μπορούν να κάνουν καλύτερη διαχείριση».

Για τους επιβάτες, η νέα τεχνολογία μπορεί να επιφέρει την επανάσταση και να κάνει πιο ευχάριστα τα ταξίδια τους. Η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του κινητού θα μπορεί να «μεταφέρεται» με ευκολία σχεδόν παντού, σε συστήματα που θα υπάρχουν εντός του τερματικού σταθμού μέχρι ακόμα και κάτω από το κάθισμα του επιβάτη, χωρίς να χρειάζεται να γίνει log in η να πρέπει να πληρώσει κανείς για να αποκτήσει πρόσβαση. Επίσης, δεν θα υπάρχει περιορισμός ούτε σε online ταινίες, σειρές και παιχνίδια εντός των εφαρμογών που θα παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Τέλος, σύμφωνα με προβλέψεις, ολοένα και περισσότερες διαδικτυακές εταιρείες θα επιδιώξουν να εισέλθουν στην αγορά, προσελκυόμενες από τα ευνοϊκά πρότυπα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της ποιότητας προς όφελος τόσο των αεροπορικών εταιρειών, όσο και των επιβατών.