Ώρες αγωνίας βιώνουν όσοι ταξίδεψαν μαζί με την 38χρονη φορέα του κοροναϊού στην πτήση από Ιταλία. Αντίστοιχη κατάσταση και στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου η γυναίκα που βρέθηκε θετική στον επικίνδυνο ιό, παρέμεινε για αρκετές ώρες εκεί το βράδυ της Δευτέρας.

«Έχουμε σοκαριστεί γιατί δεν ξέρουμε αν θα μας συμβεί και μας κάτι ανάλογο», δήλωσε συνταξιδιώτης της 38χρονης σε δηλώσεις του στο Mega. Και πρόσθεσε: «Εμείς ταξιδεύαμε στην ίδια πτήση και ξέραμε τον άνδρα της. Μας είχαν πει πως είχαν πάει στο Μιλάνο για την έκθεση μόδας και ήταν μια χαρά η κοπέλα, δεν είδαμε να είναι κάπως άρρωστη. Από ‘κει και πέρα πιάσαμε μια συζήτηση για τον ιό στην Ιταλία, τίποτα το ιδιαίτερο. Μια χαρά ήταν η κοπέλα, δεν καταλάβαμε κάτι».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο από κόσμο που εγκατέλειπε άρον άρον το Μιλάνο μετά το «τσουνάμι» εξελίξεων με τον κοροναϊό στη γειτονική χώρα.

«Μας πήραν από τις αρμόδιες αρχές τηλέφωνο και μας είπαν αν αισθανθούμε κάτι, να πάμε για εξετάσεις και τους είπαμε πως δεν έχουμε πυρετό. Μας τόνισαν πως αν νοιώθουμε πως έχουμε πυρετό, τότε να τους ενημερώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και βρέθηκε εχτές θετική στον κοροναϊό ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η ασθενής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου.

Από το βράδυ της Τετάρτης (26/02) οι γιατροί ξεκίνησαν να της χορηγούν ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

Η 38χρονη, η οποία είναι επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο πρόσφατα, λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής. Τη Δεύτερα, μάλιστα, φέρεται να πέρασε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.