Η μεγαλύτερη αεροπορική βιομηχανία στον κόσμο, η Boeing, κοινοποίησε ένα βίντεο με το Μελλοντικό Ελικόπτερο Επιθετικής Αναγνώρισης (Future Attack Reconnaissance Aircraft – FARA).

Οι απαιτήσεις του Αμερικανικού Στρατού καλούν για ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να επιχειρεί σε μεγαλύτερη απόσταση, να αναγνωρίζει στόχους ταχύτερα και να μεταδίδει πληροφορίες για το πεδίο μάχης γρηγορότερα και όλα αυτά σε προσιτό κόστος.

Το FARA της Boeing είναι ένα σύγχρονο, ανθεκτικό και βιώσιμο ελικόπτερο μάχης σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες του Αμερικανικού Στρατού επιτυγχάνοντας την ακτίνα, ανθεκτικότητα και αυτονομία για να κυριαρχήσει στο πεδίο της μάχης, όπως αναφέρει και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Tο ελικόπτερο της Boeing θα είναι ικανό να μεταφέρει ικανό βάρος οπλισμού για επιχειρήσεις αναγνώρισης πεδίου μάχης και ελαφρές επιθετικές αποστολές, αντιμετωπίζοντας εχθρικά μη-επανδρωμένα συστήματα και κάθε σύγχρονη απειλή στο πεδίο μάχης. Θα έχει την ικανότητα να επιχειρεί σε πυκνοκατοικημένες, σύγχρονες μεγα-πόλεις, θα διαθέτει αυτοματισμούς με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και να ελέγχει ΜΕΑ συνεργαζόμενο με αυτά αλλά και με τμήματα στο έδαφος.

Το FARA θα έχει ικανότητα πτήσης πολύ κοντά στο έδαφος σε προφίλ αποφυγής εντοπισμού από τον εχθρό, θα πετά με ταχύτητες 378 χλμ/ώρα και να φτάνει σε στόχους 250 χλμ. μακρυά. Ο Στρατός των ΗΠΑ θα εξετάσει τα πρωτότυπα του νέου ελικοπτέρου αναγνώρισης το 2023 και θα επιλέξει ένα μέχρι το 2024.

Δείτε το πρώτο επίσημο βίντεο του ελικοπτέρου: