Στον διευρυνόμενο παγκόσμιο κατάλογο των χωρών που προσφέρουν βοήθεια στις αεροπορικές εταιρίες τους συγκαταλέγεται από σήμερα η Αυστραλία, καθώς ενισχύεται η τάση μείωσης της ζήτησης, αλλά και ακύρωσης εισιτηρίων, από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αρχίσει να καθυστερούν και την έγκριση της αποδοχής παράδοσης των νέων αεροσκαφών, επηρεάζοντας αρνητικά και τα οικονομικά αποτελέσματα των κατασκευαστών αεροσκαφών.

Σε αναστολή των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς προχωρεί η αυστραλιανή Virgin, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου

H Virgin Australia Holdings Ltd δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αναστολή όλων των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ το πτητικό πρόγραμμά της στο εσωτερικό θα περικοπεί κατά 50%.

Η μείωση του παρεχόμενου πτητικού έργου γίνεται εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση στις μετακινήσεις, ενώ η ζήτηση των εισιτηρίων έχει μειωθεί δραστικά μετά την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Virgin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας και θα προχωρήσει στην καθήλωση 53 αεροσκαφών του στόλου της.

Παράλληλα η νοτιοαφρικανική κρατική αεροπορική εταιρεία, η SA Express, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις επιχειρήσεις της από σήμερα και μέχρι νεωτέρας λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου από την γρήγορη εξάπλωση της COVID-19.

Η SA Express εισήλθε σε μια μορφή προστασίας από χρεωκοπία νωρίτερα φέτος και εκτελεί εσωτερικά και περιφερειακά δρομολόγια. Αποτελεί ξεχωριστή επιχείρηση από τον πολύ μεγαλύτερο κρατικό αερομεταφορέα, τον South African Airways, ο οποίος τελεί επίσης υπό καθεστώς προστασίας από χρεωκοπία.