Στην απόλυση σχεδόν των μισών υπαλλήλων της προχωρά η εταιρία Air Canada σε συνδυασμό με μείωση της δραστηριότητας της κατά 90% για το δεύτερο τετράμηνο του έτους, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού.

Τα μέτρα της εταιρίας θα επηρεάσουν 15.200 υπαλλήλους και 1.300 διοικητικούς από τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Air Canada ανακοίνωσε την προσωρινή απόλυση πάνω από 5.100 ιπτάμενων, εκ των οποίων και 1.500 ανήκαν στη θυγατρική subsidiary Air Canada Rouge.

«Η απρόβλεπτη διάρκεια και το μέγεθος της πανδημίας COVID-19 απαιτεί μεγάλη αντίδραση» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας.

«Η απόλυση τέτοιου αριθμού υπαλλήλων είναι μια δύσκολη και επώδυνη απόφαση αλλά απόφαση που είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε, σε συνδυασμό με τη μείωση των δραστηριοτήτων μας για το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Την ίδια ώρα, θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους που αναμένεται να εξασφαλίσει στην εταιρία «τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια», με τα ανώτατα στελέχη να μειώνουν τους μισθούς τους και τον πρόεδρο και το ανώτατο οικονομικό στέλεχος ολόκληρους τους μισθούς.

Η Air Canada έχει διακόψει το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών πτήσεων της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ύστερα από την ανακοίνωση για προσωρινό κλείσιμο των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν πτήσεις στον Καναδά έχουν μειωθεί από 62 σε 40, ενώ η Air Canada απασχολεί περίπου 36.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.