Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες πρόκειται να λάβουν, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης, ποσό ύψους 316,1 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο στήριξής τους στον απόηχο της πανδημίας.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας διαθέτει το ποσό των 316,1 εκατομμυρίων δολαρίων στις εθνικές αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να τις στηρίξει στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει το εξής:

«Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες θα λάβουν 23,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (316,1 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση για απώλειες που σχετίζονται με την εξάπλωση της νέας λοίμωξης από τον κορονοϊό. Ένα τέτοιο ψήφισμα εγκρίθηκε από την κυβέρνηση».

Το ποσό μπορεί να δαπανηθεί σε μισθούς προσωπικού αεροπορίας (τουλάχιστον το 60% επί του συνόλου), πληρωμές μισθώσεων (όχι περισσότερο από το 30%), τέλη στάθμευσης αεροσκαφών (όχι περισσότερο από το 10%), λειτουργικές δραστηριότητες και συντήρηση ακινήτων.

Στην κυβερνητική ανακοίνωση προστίθεται:

«Όπως εξήγησε το υπουργείο Μεταφορών, για να λάβει επιδότηση η αεροπορική εταιρεία πρέπει να υποβάλει δήλωση στη Rosaviatsiya (σ.σ. στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών) με το απαραίτητο πακέτο εγγράφων. Η τελική απόφαση λαμβάνεται εντός 20 εργάσιμων ημερών».

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε οδηγίες για την υποστήριξη των αερομεταφορέων.

Ο τομέας της αεροπλοΐας και των ταξιδίων είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Πάντως, έως τις 13 Μαΐου, η Ρωσία έχει καταγράψει 242.271 κρούσματα κορονοϊού και 2.212 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς. Επίσης, περισσότεροι από 48.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.