«Με όρους ασφάλειας ανοίγουμε τις τουριστικές πτήσεις, πάντα από τις περιοχές σε πρώτη φάση, οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς και πάντοτε με τα πρωτόκολλα που έχει ανοίξει και το Ελευθέριος Βενιζέλος» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την προοπτική ανοίγματος στις 15 Ιουνίου των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της ΠΚΜ, στη Θεσσαλονίκη.

Με ασφάλεια τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα των πτήσεων

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τα επόμενα βήματα γίνονται σταδιακά και με όρους ασφάλειας, με καθημερινή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Υγείας Τουρισμού και Μεταφορών και με τις κατά τόπους αρχές, ώστε να γίνονται όλα με ασφαλή τρόπο, χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

«Η δουλειά στη πολιτική προστασία είναι μια πολύ ομαδική δουλειά» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε : «Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας του προσωπικού της πολιτικής προστασίας, νυχθημερόν δουλεύουμε, ακατάπαυστα, ακούραστα για να μπορούμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα, να τρέχουμε συγκεκριμένους αλγόριθμους για να μπορούμε να παίρνουμε πολύ γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι ασφαλείς και να μας δημιουργούν τις δυνατότητες για το επόμενο βήμα».

«Έτσι θα συνεχίσουμε. Να ξέρετε, ότι το ζήτημα της Β. Ελλάδας, της Κ. Μακεδονίας είναι ένα στοίχημα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο υφυπουργός.