Στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 από την Ελλάδα αναφέρεται σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα κέρδισε προς το παρόν τη μάχη με τον κορωνοϊό κι ελπίζει με την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας να προσελκύσει τουρίστες την ώρα που ενισχύεται το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για τη χώρα».

Ο αρθογράφος του Bloomberg, Φερντινάντο Τζουλιάνο σημειώνει ότι η χώρα έχει να επιδείξει εκ των καλύτερων στατιστικών στην Ε.Ε. χάρη στην ταχεία απόφαση να επιβληθεί lockdown και την τήρηση των μέτρων από τον πληθυσμό της. Έχουν καταγραφεί 185 θάνατοι από τον Covid-19, που αντιστοιχούν σε 17 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η Ισπανία και η Ιταλία έχουν καταγράψει 578 και 560 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά ο οικονομικός πόνος για την Ελλάδα ενδεχομένως να είναι παρόμοιος με εκείνον άλλων κρατών του Νότου, σχολιάζει, θυμίζοντας ότι η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 9,7%, του ιταλικού κατά 9,5% και του ισπανικού κατά 9,4%. Η αρχική συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, εξηγεί, έρχεται εξαιτίας της μεγάλης εξάρτησής της από τον τουρισμό. Καθώς οι ξένοι μένουν στην πατρίδα τους, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια υποφέρουν.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, ευελπιστεί ότι η επιτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα προωθήσει τη χώρα ως έναν πιο ασφαλή προορισμό συγκριτικά με άλλες τουριστικές οικονομίες. Ένα άλμα στα κρούσματα του Covid-19 σε αρκετές βαλκανικές χώρες έχει οδηγήσει την Αθήνα στο να αναστείλει το άνοιγμα των συνόρων με τους βόρειους γείτονές της- με εξαίρεση τη Βουλγαρία- έως τα τέλη του μήνα. Και ενώ έχει ανοίξει τα βασικά της αεροδρόμια σε πολλές διεθνείς πτήσεις, νέες εστίες του ιού την αναγκάζουν να επανεξετάσει το σχέδιό της.