Το αεροδρόμιο «Τερουέλ» της Αραγωνίας, το οποίο μέχρι πρόσφατα λίγοι ήξεραν, κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ισπανίας.

Μια ανεμοδαρμένη στέπα στα υψίπεδα της ανατολικής Ισπανίας δεν αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες. Το αεροδρόμιο φιγουράρει σπάνια στα εισιτήρια των δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών, που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα, αλλά ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού για το κάνει δημοφιλές.

Οι συνέπειες του ιού COVID-19 στον ταξιδιωτικό τομέα ενίσχυσαν το προφίλ του «Τερουέλ» στη βιομηχανία της αεροπλοΐας, καθώς το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή είναι κατάλληλο για «βαθιά αποθήκευση». «Τα αεροσκάφη μπορούν να παραμείνουν για μια μακρά περίοδο χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες εργασίες συντήρησης και διατηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέχρι την επιστροφή τους στις πτήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος του γερμανικού αερομεταφορέα της Lufthansa.

Το αεροδρόμιο, που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της Tarmac Aerosave, μιας γαλλικής αεροπορικής εταιρίας που προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης, συντήρησης και ανακύκλωσης στην αεροπορική βιομηχανία, είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλές, καθώς με την πτώση της ζήτησης των επιβατών αρκετές αεροπορικές εταιρίες παρόπλισαν σε αυτό πολλά από τα αεροσκάφη τους.

Ανάμεσα στα αεροσκάφη που «άραξαν» στην Αραγωνία είναι και κάποια της Air France και της British Airways, αλλά και άλλων -κυρίως ευρωπαϊκών- εταιριών, όπως επίσης και της Air Tahiti Nui.