Η Αθήνα βρέθηκε μεταξύ των δέκα ευρωπαϊκών πόλεων με τις περισσότερες τουριστικές κρατήσεις για το 2020, σύμφωνα με μια κοινή έρευνα του World Travel and Tourism Council (WTTC) και του ForwardKeys. Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, η Ελλάδα βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Από την 1η Ιουλίου άνοιξε ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς οι παγκόσμιες αφίξεις επετράπησαν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, και όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεδομένα κρατήσεων πτήσεων δείχνουν ότι το Λονδίνο έχει πέσει στη δέκατη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις περισσότερες τουριστικές κρατήσεις, καθώς οι περιορισμοί των συνόρων και οι κανονισμοί των βρετανικών Αρχών για την καραντίνα έχουν καταβαραθρώσει τον τουρισμό, σύμφωνα με το WTTC.

«Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι καραντίνες έχουν συνεχίσει να πλήττουν τις αεροπορικές πτήσεις και να στραγγαλίζουν τη ζήτηση για ταξίδια από και προς το Λονδίνο, οδηγώντας τις σε πτώση, κάτι που έθεσε το Λονδίνο στην τελευταία θέση της λίστας με τις ευρωπαϊκές πόλεις με τις περισσότερες τουριστικές κρατήσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κρατήσεις πτήσεων», δήλωσε η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της WTTC.

Σύμφωνα με έρευνα του ForwardKeys, νέα εισιτήρια που εκδόθηκαν για μελλοντικές παγκόσμιες πτήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίστηκαν κατά 84,4% στο πρώτο μισό του Ιουνίου σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, ανακάμπτοντας από μια γενική πτώση της τάξεως του 94,5% τον Μάιο.

Νέες κρατήσεις πτήσεων για όλες τις μελλοντικές αναχωρήσεις από την ΕΕ υποχώρησαν κατά 80,2% στο πρώτο μισό του Ιουνίου φέτος, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, ανακάμπτοντας από μια σημαντική πτώση της τάξεως του 92,3% τον Μάιο.

«Η θέσπιση παγκόσμιων πρωτοκόλλων όπως επίσης και τα τεστ και η ιχνηλάτηση επαφών για αφίξεις από άλλες ηπείρους, όπως αποκαλύφθηκε από την πρωτοβουλία “Safe and Seamless Traveller Journey” της WTTC, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα ενθαρρύνει την επανεκκίνηση των ταξιδιών», συμπλήρωσε η Guevara.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι ευρωπαϊκές πόλεις με τις περισσότερες τουριστικές κρατήσεις στο πρώτο μισό του φετινού Ιουνίου:

10. Λονδίνο

9. Βαρκελώνη

8. Βιέννη

7. Φρανκφούρτη

6. Μαδρίτη

5. Ρώμη

4. Αθήνα

3. Άμστερνταμ

2. Παρίσι

1. Λισαβώνα