Αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα 17 Ουκρανοί πολίτες με αποτέλεσμα να κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν και παιδιά. Οι 17 Ουκρανοί έφτασαν με δύο πτήσεις της Ryanair και της Wizz Air το απόγευμα του Σαββάτου και η παράβλεψη της ισχύουσας ταξιδιωτικής απαγόρευσης διαπιστώθηκε κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ένας από τους 17 επιβαίνοντες, ο Μαξίμ, υποστηρίζει ότι φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κιέβου εκείνος και οι συνεπιβάτες του υπεβλήθησαν σε αυστηρή εξέταση, ενώ είχαν περάσει από το ειδικό τεστ για κορωνοϊό. Ωστόσο, με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ακολούθησε επεισόδιο κατά τον έλεγχο όταν τους ζητήθηκε να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δίνουν συναίνεση για άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους.
Οι Ουκρανοί αρνήθηκαν να υπογράψουν το έγγραφο και κατέληξαν προσωρινά κρατούμενοι στο αεροδρόμιο. Διαμαρτύρονται δε, για κακές συνθήκες κράτησης, υποστηρίζοντας ότι απουσιάζουν βασικά είδη, μεταξύ των οποίων χαρτί τουαλέτας και σαπούνι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων, δεν τους παρέχεται νερό και τροφή.
Μετά από επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη, που τους επιβεβαίωσε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί σήμερα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.