Ο κορωνοϊός ενισχύει τον εσωτερικό τουρισμό και κάποιοι Βέλγοι δοκιμάζουν μια νέα εμπειρία κάμπινγκ στη χώρα τους.
Αντί να κάνουν θερινές διακοπές στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποιοι Βέλγοι δοκιμάζουν μια νέα εμπειρία στη χώρα τους, περνώντας ένα βράδυ σε μια σκηνή που κρέμεται από ένα δέντρο.
Οι σκηνές που κρέμονται από τα δέντρα -ιδέα του Ολλανδού καλλιτέχνη Ντρε Βαπενάαρ (Dre Wapenaar)– λειτουργούν ως καλλιτεχνική εγκατάσταση και θεωρούνται γλυπτά, αντί για σκηνές εμπορικής χρήσης.

«Οι σκηνές είναι πλήρεις κάθε καλοκαίρι, αλλά φέτος οι κρατήσεις κινήθηκαν πολύ γρήγορα. Εάν είχαμε περισσότερες σκηνές, θα ήταν επίσης κρατημένες για κάθε ημέρα του Ιουλίου και του Αυγούστου», δήλωσε η Κατριεν Χόουμπέι, επικεφαλής τουρισμού στην ανατολική πόλη Μπόργκλουν, που φιλοξενεί τέσσερις σκηνές σε μια δασώδη έκταση από το 2011.
«Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στις οδηγίες της κυβέρνησης για εσωτερικό τουρισμό. Άρα ο κόσμος αρχίζει να αναζητά εναλλακτικές για να μείνει κάπου», δήλωσε η ίδια.
Με κόστος 70 ευρώ τη βραδιά, η κάθε σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει έως δύο άτομα και προσφέρει πρόσβαση σε τουαλέτα και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου.
Σχεδιασμένες τη δεκαετία του 1990 προκειμένου να στηριχθούν ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος που ήθελαν να σταματήσουν την υλοτόμηση, οι σκηνές αυτές έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και διάφορες χώρες της Ευρώπης.
«Οι σκηνές μου ήταν πολύ ακριβές για να γίνει μαζική παραγωγή», δήλωσε ο Βαπενάαρ στο Reuters. «Θα έπρεπε να τις έχω σχεδιάσει διαφορετικά εάν ήθελα να πουλήσω πολλές….δεν είμαι καλός σχεδιαστής προϊόντων, είμαι καλλιτέχνης».