Το lockdown που προκλήθηκε από τον Covid-19 παρουσίασε μια μοναδική πρόκληση για τους μηχανικούς της Ryanair.

Με τους ευρωπαϊκούς ουρανούς να είναι άδειοι καθώς η αεροπορική βιομηχανία ήταν ακινητοποιημένη, ο Διευθυντής Μηχανικών της Ryanair, Karsten Muehlenfeld, έπρεπε να καταλήξει σε ένα σχέδιο για τη συντήρηση του στόλου του με 460 αεροσκάφη Boeing και 20 Airbus 320.

Συνήθως, η Ryanair εκτελεί περισσότερες από 2.500 πτήσεις την ημέρα και οι μηχανικοί της επιθεωρούν τα αεροπλάνα όλη τη νύχτα πριν πετάξουν. Ωστόσο, οι περιορισμοί πτήσεων σε όλη την ΕΕ δημιούργησαν επιπλοκές για την ομάδα μηχανικών – ένα επιβατικό αεροπλάνο δεν μπορεί να μείνει αδρανές για 3 μήνες. οι μηχανικοί και τα λειτουργικά του συστήματα πρέπει να ελέγχονται σε τακτική βάση.

Για τη συντήρηση του στόλου, η ομάδα μηχανικών της Ryanair πραγματοποιούσε οπτικές επιθεωρήσεις κάθε δύο ημέρες και πετούσε το αεροσκάφος κάθε δεκαπενθήμερο, διασφαλίζοντας ότι όλα τα συστήματα λειτουργούσαν με τα υψηλότερα πρότυπα. Με την επιστροφή της Ryanair στις πτήσεις την 1η Ιουλίου, μια άλλη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του αέρα στις καμπίνες του αεροσκάφους με την εγκατάσταση φίλτρων υψηλής απόδοσης αέρα σωματιδίων (HEPA) σε όλα τα αεροσκάφη της Ryanair.

Τα φίλτρα HEPA έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν περισσότερο από το 99% των αερομεταφερόμενων μικροβίων από την καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των σταγονιδίων SARs-CoV-2, και για να καθαρίζουν συνεχώς τον αέρα. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας στην καμπίνα είναι συγκρίσιμος με το αποστειρωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου.

Τα αεροσκάφη της Ryanair καθαρίζονται επίσης σχολαστικά καθημερινά με ένα υγρό που διασφαλίζει ότι τα βακτήρια και οι ιοί όπως ο Covid-19 δεν μπορούν να διατηρηθούν σε οποιεσδήποτε επιφάνειες καθισμάτων και εναέρια τμήματα. Το απολυμαντικό που χρησιμοποιείται είναι αποτελεσματικό για περισσότερο από 24 ώρες.

Η ομάδα μηχανικών της Ryanair εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος σε όλες τις πτήσεις της Ryanair, και χάρη στην αφοσίωσή τους κατά τη διάρκεια του lockdown, ο στόλος της Ryanair επιστρέφει ξανά στα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας.

Ο Karsten Muehlenfeld, Διευθυντής Μηχανικών της Ryanair δήλωσε σχετικά: 

“Στη Ryanair, το lockdown COVID-19 παρουσίασε στην ομάδα μηχανικών πολλές προκλήσεις. Σκεφτήκαμε πολλά για το πώς να διατηρήσουμε τα αεροσκάφη μας στα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας – αυτό περιελάμβανε οπτικές επιθεωρήσεις κάθε 2 ημέρες, καθώς και δοκιμαστικές πτήσεις κάθε δεκαπενθήμερο για να διασφαλιστούν όλα τα συστήματά τους λειτουργούσαν σωστά.

Βεβαιωθήκαμε ότι όλα τα αεροσκάφη μας ήταν εξοπλισμένα με φίλτρα HEPA, τα οποία αφαιρούν το 99% των αερομεταφερόμενων σωματιδίων, συμπεριλαμβανομένων των σταγονιδίων SARs-CoV-2. Οι καμπίνες μας καθαρίζονται επίσης καθημερινά, με ένα υγρό που εξασφαλίζει ότι τα βακτήρια και οι ιοί δεν μπορούν να διατηρηθούν στις επιφάνειες. Αυτό το απολυμαντικό είναι αποτελεσματικό για περισσότερο από 24 ώρες.Καθώς επιστρέφουμε στον ουρανό, ανυπομονούμε να πετάξουμε επιβάτες της Ryanair σε όλη την Ευρώπη με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη μας που λειτουργούν με τα υψηλότερα πρότυπα υγείας και ασφάλειας. “