Η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που εγγυάται την κάλυψη των ιατρικών εξόδων των πελατών της εάν διαγνωστούν με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε εχτές, πως θα παρέχει δωρεάν την κάλυψη των ιατρικών εξόδων έως και 150.000 ευρώ, καθώς και των εξόδων καραντίνας (100 ευρώ την ημέρα για μέχρι δύο εβδομάδες), ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία ταξιδεύουν οι πελάτες τους.

Η νέα πολιτική θα ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και παρέχεται δωρεάν.

Ο σεϊχης Αχμέντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Emirates, δήλωσε: «Σύμφωνα με την εντολή της αυτού υψηλότητας σεΐχη Μοχάμεντ, αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των ΗΑΕ και κυβερνήτη του Ντουμπάι, η Emirates είναι περήφανη που πρωτοστατεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για τα διεθνή ταξίδια.

Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι λαχταρούν να πετούν καθώς τα σύνορα σε όλο τον κόσμο ανοίγουν σταδιακά, αλλά ζητούν ευελιξία και διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που κάτι απρόβλεπτο συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους».

Και πρόσθεσε:

«Η Emirates έχει εργαστεί σκληρά για να εφαρμόσει μέτρα σε κάθε βήμα του ταξιδιού των πελατών της προκειμένου να μετριάσει τον κίνδυνο μόλυνσης και έχουμε επίσης ανανεώσει τις πολιτικές κρατήσεών μας για να προσφέρουμε ευελιξία. Τώρα περνάμε στο επόμενο επίπεδο, με το να είμαστε οι πρώτοι στον κλάδο που προσφέρουν στους πελάτες μας δωρεάν παγκόσμια κάλυψη για ιατρικά έξοδα λόγω κορωνοϊού και έξοδα καραντίνας σε περίπτωση που επιβαρύνουν αυτά τα έξοδα τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Είναι μια επένδυση από την πλευρά μας, αλλά βάζουμε τους πελάτες μας πρώτους και πιστεύουμε ότι θα καλωσορίσουν αυτή την πρωτοβουλία».