Για νέο κύμα ακυρώσεων από ανήσυχους βρετανούς τουρίστες σε Ελλάδα και Γαλλία, κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ. Φοβούνται μην επιβληθεί 15νθήμερη καραντίνα και για άλλες χώρες εκτός της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail η ταξιδιωτική βιομηχανία της χώρας ετοιμάζεται για νέο κύμα ακυρώσεων από τρομαγμένους τουρίστες. Μιλούν για το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η απόφαση για την Ισπανία τρόμαξε πολλούς που είχαν κλείσει τις διακοπές τους σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα με πολλούς πράκτορες να μιλούν για πολλές ακυρώσεις.

Ήδη 600.000 βρετανοί αναμένεται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα είτε γιατί βρίσκονται ήδη στην Ισπανία, είτε γιατί δεν μπορούν να ακυρώσουν για άλλη μια φορά τις διακοπές τους.

Την ώρα που συμβαίνουν αυτά η εικόνα στον ταξιδιωτικό τομέα είναι τουλάχιστον μαύρη καθώς για παράδειγμα μόνο η Ryanair σήμερα αποκάλυψε ζημιές 168 εκατομμυρίων λιρών εν μέσω κορωνοϊού.

Η Tui επίσης, ακύρωσε όλα τα πακέτα στην ηπειρωτική Ισπανία έως τις 9 Αυγούστου.

Ο Paul Charles, ιδρυτής της εταιρείας ταξιδιωτικών συμβούλων PC Agency δήλωσε μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει ήδη για πολλές ακυρώσεις για διακοπές στην Γαλλία την Ιταλία και την Ελλάδα.

Η Gemma Antrobus, από την Ένωση των Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων είπε ότι αισθάνονται ότι τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια και πως φοβούνται ότι η 15νθημερη καραντίνα για την Ισπανία είναι θέμα ημερών να επιβληθεί και για άλλες χώρες.

Η Jet2.com διακόπτει τις πτήσεις προς τέσσερις τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2.com ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τα δρομολόγιά της από τη Βρετανία για τέσσερις προορισμούς στην Ισπανία. «Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία από το Ηνωμένο Βασίλειο, πήραμε την απόφαση να διακόψουμε τις πτήσεις μας και τα προγράμματα διακοπών για την Κόστα δε Αλμερία, το Αλικάντε, τη Μάλαγα και τη Μούρθια, από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τη 16η Αυγούστου», αναφέρεται σε ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter.

Η Jet2.com, που ανήκει στον όμιλο Dart Group, έκανε γνωστό ότι διακόπτει τις πτήσεις της και προς το Φάρο της Πορτογαλίας, μέχρι τις 16 Αυγούστου.