Τους πρώτους 250.000 τουρίστες από την επανέναρξη των πτήσεων μετέφερε ήδη η TUI fly, θυγατρική αεροπορική εταιρία του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, με τους κορυφαίους προορισμούς να είναι Κρήτη, Ρόδος, Κως, Μαγιόρκα και Φουερτεβεντούρα. Παράλληλα, οι πτήσεις προς Τουρκία θα ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου, ενώ ήδη έχουν ενεργοποιηθεί 21 αεροσκάφη της εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, “Τα χαλαρά και ασφαλή ταξίδια διακοπών στους πιο όμορφους μεσογειακούς προορισμούς είναι δυνατά και πάλι. Περίπου 250.000 τουρίστες πέταξαν από την επανεκκίνηση στις 15 Ιουνίου. Για το σκοπό αυτό, τα σταθμευμένα αεροσκάφη στις θέσεις συντήρησης στο Ανόβερο, το Αμβούργο και το Ντίσελντορφ επανενεργοποιήθηκαν σε σειρές.

Τον Ιούλιο, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι 21 Boeing 737, αναχωρώντας από δέκα αεροδρόμια στη Γερμανία και την Ελβετία.

Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε ξανά περισσότερες από τις μισές από τις αρχικά προγραμματισμένες πτήσεις τους επόμενους μήνες”.

«Πριν από δύο μήνες, ακριβώς για το άνοιγμα των συνόρων, ξεκινήσαμε ένα νέο πρόγραμμα θερινών πτήσεων. Αυτό που αρχικά απαιτούσε ασυνήθιστη ευελιξία από τους πελάτες μας και από εμάς έχει από καιρό γίνει συνήθεια μετά από 2.000 πτήσεις: Οι προσαρμοσμένες διαδικασίες εξυπηρέτησης και τα μέτρα υγιεινής στο αεροπλάνο, έχουν αποδείξει την αξία τους.

Το ποσοστό πληρότητας των πτήσεων μας δείχνει επίσης ότι πολλοί επισκέπτες περιμένουν ανυπόμονα τις διακοπές τους στις ηλιόλουστες παραλίες της Ευρώπης », λέει ο Oliver Lackmann, Διευθύνων Σύμβουλος της TUIfly GmbH.

Το Καλοκαίρι του 2020 η Μαγιόρκα θα είναι και πάλι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων, καθώς η δημοφιλής αεροπορική εταιρεία διακοπών μετέφερε πάνω από 50.000 επιβάτες στο νησί των Βαλεαρίδων τους δύο πρώτους μήνες. Η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, στο οποίο πετάει το TUI 38 φορές την εβδομάδα από τη Γερμανία και την Ελβετία, έρχεται στη δεύτερη θέση με περίπου 41.000 επισκέπτες.

Η τρίτη θέση μοιράζεται μεταξύ της Φουερτεβεντούρα, της Κω και της Ρόδου. Με την λήξη των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για προορισμούς εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παράδειγμα για την Αίγυπτο ή τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, η TUI θα συνεχίσει τις προγραμματισμένες συνδέσεις.

Οι πτήσεις προς Τουρκία ξεκινούν στις 28 Αυγούστου. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ένα Boeing 737 από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη θα πετάει προς το Dalaman, ενώ για επιβάτες από τη βόρεια Γερμανία θα πραγματοποιείται πτήση από το Ανόβερο κάθε Παρασκευή. Η TUI fly θα παρέχει έτσι περίπου 20.000 θέσεις στο Dalaman έως τις αρχές Νοεμβρίου.

«Προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την πολυαναμενόμενη ελευθερία ταξιδιού, πρέπει όλοι να παραμένουμε πειθαρχημένοι. Μπορούμε να ανακάμψαμε στην καθημερινή ζωή, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πληρώματά μας διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις στο αεροσκάφος και ότι όλοι φορούν οι μάσκες.

Οι φιλοξενούμενοί μας δέχτηκαν τα μέτρα, όπως προκύπτει από τις πρώτες 1.000 απαντήσεις από την τακτική έρευνα πελατών μας, οι οποίες επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι», προσθέτει ο Oliver Lackmann.

Οι μεγάλοι χρόνοι εδάφους των 60 λεπτών, καθώς και ο άνετος υπολογισμός του ταξιδιού, σημαίνουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για μια σταδιακή διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης και ότι οι πιθανές καθυστερήσεις μπορούν να απορροφηθούν.

Οι νέες συσκευές πληρωμής καρτών επιτρέπουν επίσης στους επιβάτες να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς επαφή με τα smartphone τους, τα έξυπνα ρολόγια, τις πιστωτικές και τις κάρτες giro. Αυτό το πρόσθετο μέτρο για τη μείωση της επαφής μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος θαλάμου επιβατών στο ελάχιστο, απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα από την εισαγωγή του. Η TUI FLY είναι μια θυγατρική κατά 100% του Ομίλου TUI, του κορυφαίου τουριστικού ομίλου στον κόσμο με έδρα το Ανόβερο και το Βερολίνο.

Εκτός από την TUI fly στη Γερμανία, ο Όμιλος TUI λειτουργεί ακόμη πέντε αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, με συνολικά 150 αεροσκάφη. Η TUI fly μετέφερε 7,9 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι και πετά για την TUI και άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες στις κλασικές περιοχές διακοπών γύρω από τη Μεσόγειο, στα Κανάρια Νησιά, το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Μαδέρα και την Αίγυπτο.

Ο στόλος της TUI fly αποτελείται από 39 αεροσκάφη σύγχρονου τύπου Boeing 737. Η TUI fly προσφέρει υψηλή ποιότητα σε λογικές τιμές και αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία, την ακρίβεια και την ασφάλεια. Απασχολεί δε 2.400 εργαζόμενους.