Απολογία και τη δυνατότητα να ξανακλείσουν εισιτήριο προσφέρει η αεροπορική εταιρεία Wizz Air σε επιβάτες πτήσης από το Λούτον της Βρετανίας προς Αθήνα μετά από την απαγόρευση επιβίβασης λόγω σύγχυσης αναφορικά με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).

Η εταιρεία δεν επέτρεψε σε 28 επιβάτες της πτήσης της περασμένης Πέμπτης να επιβιβαστούν επειδή δεν είχαν συμπληρώσει το προαιρετικό πεδίο με το αρχικό γράμμα του μεσαίου ονόματός τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Αρχικά η εταιρεία είχε δηλώσει πως η απαγόρευση επιβίβασης αποφασίστηκε λόγω λανθασμένης ή ανεπαρκούς συμπλήρωσης της φόρμας PLF που απαιτούν οι ελληνικές αρχές.

Σε νεότερη δήλωση, ωστόσο, αναφέρεται ότι εξετάζεται κατά πόσο η εταιρεία έκανε λάθος.

Οι 28 επιβάτες είχαν καταγγείλει πως οι υπεύθυνοι της Wizz Air αγνόησαν τος διαμαρτυρίες τους και την επισήμανση ότι το συγκεκριμένο πεδίο στη φόρμα PLF είναι προαιρετικό.

«Αν υπάρχουν επιβάτες που έχουν επηρεαστεί (από λανθασμένη απαγόρευση επιβίβασης), η Wizz Air θα επικοινωνήσει μαζί τους απευθείας για να απολογηθεί και για να προσφέρει τη σχετική αποζημίωση, καθώς και επιλογές νέας κράτησης ή επιστροφής χρημάτων για το εισιτήριό τους», ανέφερε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει και άλλες αναφορές για άρνηση αεροπορικών εταιρειών σε βρετανικά αεροδρόμια να επιβιβάσουν ταξιδιώτες προς Ελλάδα που είτε έκαναν λάθη στη συμπλήρωση της φόρμας PLF, είτε τη συμπλήρωσαν με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη λάβουν εγκαίρως τον κωδικό QR που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner, οι ελληνικοί προορισμοί ανέβηκαν στην κορυφή της λίστας αναζητήσεων στη Βρετανία μετά από την επαναφορά της υποχρέωσης καραντίνας 14 ημερών για όσους επιστρέφουν στη χώρα από την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα μεταξύ 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου στην κορυφή αναζήτησης εισιτηρίων βρισκόταν η Κρήτη, ακολουθούμενη από την Κέρκυρα στη δεύτερη θέση, τη Σαντορίνη στην πέμπτη, τη Μύκονο στην έκτη και την Αθήνα στην ένατη θέση.

Τα βρετανικά δημοσίευμα, εξάλλου, αναφέρονται καθημερινώς στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και στα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι ελληνικές αρχές, ενώ επισημαίνουν οικονομικά πακέτα για διακοπές στη χώρα.

Πηγή: skai.gr