Όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Μάλτα, θα μπαίνουν αναγκαστικά σε καραντίνα 14 ημερών μετά από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η αύξηση των κρουσμάτων στις τρεις χώρες και ιδιαίτερα στη Γαλλία, οδήγησε τις βρετανικές αρχές να λάβουν επιπλέον μέτρα, προκειμένου να ελέγξουν τα εισαγόμενα κρούσματα και να «φρενάρουν» τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

Η απόφαση για την καραντίνα των 14 ημερών θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Αγγλίας).

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι «αυτό συμβαίνει διότι δουλεύουμε πολύ σκληρά προκειμένου να διατηρήσουμε χαμηλά τα νούμερα των κρουσμάτων και δεν θέλουμε να έχουμε περιπτώσεις από άλλες χώρες».

Προσθέτοντας, είπε ότι «έπρεπε να το κάνουμε τώρα αυτό, και ιδιαίτερα στο θέμα της Γαλλίας, διότι γνωρίζουμε ότι το ποσοστό μετάδοσης είναι πλέον υψηλό. Αν δεν το κάναμε, θα μας κατηγορούσαν ότι δεν λειτουργήσαμε εγκαίρως».

Η Γαλλία την Τετάρτη ανακοίνωσε 2.524 νέες περιπτώσεις Covid-19, ένα νούμερο που είναι το υψηλότερο από την περίοδο που έληξε η καραντίνα.