Στρατιωτικό αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση χωρίς ρόδα (vid)

Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο του Βασιλικού Ναυτικού στην Ταϊλάνδη χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση χωρίς ρόδα, με τον πιλότο να χρησιμοποιεί το μπροστινό μέρος του για να τα καταφέρει.

Το αεροσκάφος, με δώδεκα επιβάτες και πλήρωμα, αναχώρησε από την περιφέρεια Τσονμπούρι με προορισμό το αεροδρόμιο Ναραθιγουάτ στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας προσγείωσης διαπιστώθηκε πως η μπροστινή ρόδα είχε μπλοκάρει και δεν κατέβαινε.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Fokker F-27 MK 200 δεν πανικοβλήθηκαν όταν διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα και κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροπλάνο με τη βοήθεια της «μύτης» του, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός. Στο σημείο, πάντως, είχαν ήδη σπεύσει ασθενοφόρα.

«Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης επιθυμεί να εκφράσει την εκτίμησή του στους πιλότους για τη χρήση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Έλεγξαν το αεροσκάφος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια. Εξασφάλισαν ότι όλοι οι επιβάτες ήταν ασφαλείς και ότι το αεροσκάφος, το οποίο είναι κρατική ιδιοκτησία, δεν υπέστη υπερβολική ζημιά», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, αντιναύαρχος Πρασασάτ Σιρισαβάτ.