Μία νέα αεροπορική βάση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ανοίγει η Wizz Air. Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία θα διαθέσει ένα αεροσκάφος Airbus A321 στο αεροδρόμιο και θα ξεκινήσει νέες πτήσεις προς Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα και Ισπανία.

Οι ναύλοι για τις νέες διαδρομές ξεκινούν από 21,99 £ ανά διαδρομή.

Η Wizz Air πετά από το Γκάτγουικ από το 2016, αλλά η βάση σηματοδοτεί την… εγκατάσταση της εταιρείας στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η συγκεκριμένη βάση είναι η δεύτερη νέα βρετανική βάση για την αεροπορική εταιρεία εντός δύο εβδομάδων, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναπτύξει επίσης μια βάση στο Ντόνκαστερ Σέφιλντ.

Με την προσθήκη των δύο αυτών βάσεων, ο αερομεταφορέας θα μετρά πλέον τρεις βρετανικές βάσεις, καθώς διαθέτει ήδη μία ακόμη στο αεροδρόμιο του Λιούτον. Επί του παρόντος, η Wizz Air προσφέρει πτήσεις από 11 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στρατηγική επέκτασης

Οι δύο νέες βάσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης επέκτασης που αναπτύσσει η αεροπορική εταιρεία, η οποία προηγουμένως ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει βάσεις σε Μπακάου, Ντόρτμουντ, Λβιβ, Λάρνακα, Μιλάνο-Μαλπένσα, Τίρανα και Αγία Πετρούπολη.

Στο πλαίσιο της επέκτασης, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε επίσης πάνω από 200 νέες διαδρομές στο δίκτυό της από τον Απρίλιο του 2020.