Ειδικές πτήσεις χωρίς ενδιάμεση στάση από το Δελχί προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και αντίστροφα θα εκτελεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, η αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, Vistara.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πτήσεις σηματοδοτούν την είσοδό της Vistara σε διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και αποτελούν μέρος της διμερούς «αεροπορικής  γέφυρας» που δημιουργήθηκε μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων  θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι κρατήσεις ανοίγουν σταδιακά σε όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου της Vistara, της εφαρμογής για κινητά και μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Η Vistara περιμένει τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις για να πραγματοποιήσει σύντομα παρόμοιες ειδικές πτήσεις προς Παρίσι/ Γαλλία και Φρανκφούρτη/ Γερμανία.

Όπως γίνεται γνωστό στην εν λόγω ανακοίνωση, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner της Vistara το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ροής και φιλτραρίσματος αέρα υψηλής απόδοσης. Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος ο αέρας μέσα στην καμπίνα ανανεώνεται διαρκώς με αέρα από την ατμόσφαιρα, ενώ τα ισχυρά φίλτρα HEPA παγιδεύουν το 99,9% των σωματιδίων, όπως ιούς (συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊών), βακτήρια και μύκητες και καθαρίζουν τον αέρα μέσα στην καμπίνα κάθε δύο έως τρία λεπτά. Το αεροσκάφος διαθέτει τρεις κατηγορίες θέσεων, Επιχειρηματική, Premium Economy και Economy.

Ο κύριος Leslie Thng, Διευθύνων Σύμβουλος της Vistara, ανέφερε σχετικά: «Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανοίγει σταδιακά μετά από μια εκτεταμένη, παγκόσμια καραντίνα, αυτές οι ειδικές πτήσεις μας δίνουν το προνόμιο να διευκολύνουμε τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ταξιδιώτες θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα που τους προσφέρεται να πετάξουν με τη μοναδική αεροπορική εταιρεία πέντε αστέρων της Ινδίας από και προς το Λονδίνο, η οποία διατηρεί επίσης τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής».

Στο αεροσκάφος, το πλήρωμα καμπίνας της Vistara θα φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE) και θα αποφεύγει κάθε μη αναγκαία αλληλεπίδραση με τους επιβάτες. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, η αεροπορική εταιρεία έχει εισαγάγει νέα υπηρεσία τροφίμων και ποτών που θα προσφέρεται σε όλους τους πελάτες. Οι εσωτερικοί χώροι των αεροσκαφών θα καθαρίζονται εξονυχιστικά μετά από κάθε πτήση με εγκεκριμένους καθαριστικούς παράγοντες – μια διαδικασία που περιλαμβάνει πλήρη απολύμανση όλων των επιφανειών, όπως καθίσματα, οθόνες αφής, κάδους, ζώνες ασφαλείας, τραπέζια δίσκων, πάγκους προετοιμασίας δίσκων, κ.λπ.