Οι επιβάτες μιας πτήσης είδαν λίγο πριν την αναχώρησή τους, τρεις αξιωματούχους, ντυμένους με λευκές στολές να περπατούν στο διάδρομο του αεροπλάνου.

Αυτό συνέβη λίγο προτού ξεκινήσει μια πτήση της Ryanair από το Λονδίνο προς της Πίζα της Ιταλίας, αφότου ένας ταξιδιώτης έλαβε γραπτό μήνυμα που τον ενημέρωνε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την The Sun.

Οι αξιωματούχοι φορώντας στολές προστασίας απομάκρυναν τον επιβάτη και τον φίλο του από το αεροπλάνο λίγα λεπτά πριν την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο του Σταντστεντ. Δύο ώρες μετά, αφού το προσωπικό απολύμανε τον χώρο και τα καθίσματα των δύο επιβατών, η πτήση τελικά αναχώρησε.

 


Το βίντεο που τράβηξε ένας τρομοκρατημένος επιβάτης έδειχνε τρία άτομα με προστατευτικό εξοπλισμό να πλησιάζουν έναν άνδρα καθώς ένα μέλος του πληρώματος ακούγεται να ενημερώνει τους επιβάτες για μια περίπτωση «κορωνοϊού επί του σκάφους».

«Δεν υπάρχει ανάγκη για αυτοαπομόνωση όταν θα φτάσουμε στην Πίζα. Είμαστε εντάξει» ακούγεται να λέει ο υπάλληλος της Ryanair. «Αυτές είναι προς το παρόν οι πληροφορίες που έχουμε».

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας

Ο πιλότος του αεροπλάνου ακούγεται επίσης να λέει πως το μολυσμένο άτομο ενημερώθηκε για την διάγνωσή του από τις βρετανικές αρχές. «Το αεροδρόμιο ενημερώθηκε για τον επιβάτη από την αεροπορική εταιρεία και η μέλη της πυροσβεστικής μας υπηρεσία παρέλαβαν και συνόδευσαν τον επιβάτη (και τον συνταξιδιώτης του) σε μια απομονωμένη ζώνη όπου ήρθαν σε επαφή με υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας» δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στην The Sun.

Δεν είναι σαφές εάν ο επιβάτης είχε συμπτώματα, αλλά εάν είχε λάβει το μήνυμα πριν από την επιβίβαση, θα είχε παραβεί τους κανόνες καραντίνας, προσθέτει η ιστοσελίδα.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας πρόσθεσε: «Ο επιβάτης και ο συνταξιδιώτης του αποβιβάστηκαν αμέσως και μεταφέρθηκαν σε μια ζώνη απομόνωσης του αεροδρομίου, όπου τους βοήθησαν οι τοπικές αρχές δημόσιας υγείας. Δεδομένου ότι αυτός και ο συνταξιδιώτης του είχαν συμμορφωθεί πλήρως με τους κανονισμούς υγείας της Ryanair, και οι δυο τους φορούσαν μάσκες ανά πάσα στιγμή στο αεροδρόμιο αλλά και για το πολύ σύντομο διάστημα (λιγότερο από 10 λεπτά) που καθόταν στο αεροσκάφος πριν την αποχώρησή τους. Υπήρχε ελάχιστος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού σε άλλους επιβάτες ή μέλη του πληρώματος, καθώς όλοι τους φορούσαν επίσης μάσκες ανά πάσα στιγμή».