Ο Όμιλος Ethiopian Airlines, ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών στην Αφρική με χαρά ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα νέο τερματικό σταθμό επιβατών στο κόμβo του Διεθνoύς Αεροδριμίου Addis Ababa Bole, με έμφαση στα μέτρα βιοασφάλειας.

Ο νέος τερματικός σταθμός διαθέτει αίθουσα check-in με εξήντα μετρητές check-in, τριάντα περίπτερα self-check-in, δέκα self-bag drop και δεκαέξι οθόνες ελέγχου ασφαλείας για αναχωρούντες επιβάτες. Επιπλέον, διαθέτει τρεις πύλες επαφής για μεγάλα αεροσκάφη μαζί με δέκα πύλες απομακρυσμένης επαφής με μετακινούμενους ανθρώπους – ταξιδιώτες, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες. Ακόμα έχει τριάντα δύο μετρητές άξιφης μεταναστών με οκτώ ηλεκτρονικής πύλες στο ημιώροφο.

Όσον αφορά την διευρυμένη υποδομή, ο κ. Tewolde GebreMariam, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ethiopian Airlines σχολίασε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παρακολουθώ την πραγματοποίηση ενός ολοκαίνουργιου τερματικού σταθμού.Tο διεθνές αεροδρόμιο Addis Ababa Bole έχει ξεπεράσει το Ντουμπάι για να γίνει η μεγαλύτερη πύλη προς την Αφρική και ο νέος τερματικός σταθμός θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση αυτής της θέσης. Αυτό που κάνει την νέα υποδομή μοναδική είναι ότι είναιη πρώτη στον κόσμο που ολοκληρώθηκε μετά την έλευση του Covid-19. Σχεδιάστηκε, έχοντας κατά νου την βιοασφάλεια και είμαι βέβαιος ότι οι αξιότιμοι πελάτες μας θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα. »

Η επέκταση των αεροπορικών υποδομών είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του Ethiopian’s Vision 2025. Η Αιθιοπία εργάζεται συνεχώς για την επέκταση των αερολιμενικών εγκαταστάσεων. Τα χαρακτηριστικά του νέου αεροδρομίου διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προστασία της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων καθώς η εμπειρία του αεροδρομίου γίνεται ανέπαφη.