Η εταιρεία αερομεταφορών UTC, προχώρησε σε μία win-win συμφωνία με την Air Canada, αποκτώντας ανταγωνιστικό κόστος, και εξαγωγικό πλεονέκτημα για τα προϊόντα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στις αγορές της Βορείου Αμερικής.

Συγκεκριμένα, η αποκλειστική αυτή συμφωνία που υπέγραψε με την καναδική αεροπορική εταιρεία AIR CANADA η UTC ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε., αφορούσε στη ναύλωση αεροσκάφους, με σκοπό την εβδομαδιαία μεταφορά ελληνικών ψαριών των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά ευπαθών προϊόντων απαιτεί τη λειτουργία και παρουσία της εταιρείας επί 24ώρου, έτσι ώστε να παρακολουθείται η πορεία της φόρτωσης των εμπορευμάτων μέχρι την άφιξή τους στον τελικό προορισμό με άμεση επέμβαση σε κάθε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της UTC επισημαίνει στη Ναυτεμπορική ότι για τη συμφωνία ότι «η άμεση και αξιόπιστη προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό βοηθάει στον ανταγωνισμό που αυτά δέχονται από αντίστοιχα προϊόντα άλλων χωρών. Συγχρόνως, κομβικό σημείο στη διακίνηση έχει και το κόστος μεταφοράς, το οποίο η εταιρεία μας προσπαθεί και επιτυγχάνει να κρατάει χαμηλά σε συνεχή συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες».