Κάθε ένα από τα εισιτήρια της «VoloFirst» κοστίζει 300 ευρώ και όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει κράτηση online με κατάθεση του 10% του ποσού, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η πτήση θα διαρκεί περίπου 15 λεπτά, με κάθε επιβάτη να έχει μαζί του ένα εξατομικευμένο πιστοποιητικό που να διαβεβαιώνει πως μπορεί να ταξιδέψει.

Το «ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα» της Volocopter για την έναρξη των πτήσεων της VoloFirst αναφέρει πως η πρώτη πτήση για όσους ενδιαφέρονται θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την εμπορική εκτόξευση του αεροσκάφους, η οποία αναμένεται μέσα στα επόμενα «δύο με τρία χρόνια».

Με την ένδειξη ασφαλές, απλό, ήσυχο και ευέλικτο, το αεροσκάφος της Volocopter τροφοδοτείται από εννέα μπαταρίες ιόντων λιθίου και έχει μέγιστη ταχύτητα 68 mph. Η πλεύση με ταχύτητα 43 μίλια την ώρα δίνει στο αεροσκάφος εμβέλεια 22 μιλίων, καθιστώντας το κατάλληλο για γρήγορα ταξίδια σε ολόκληρη την πόλη.

Το αυτόνομο αεροσκάφος δύο θέσεων της γερμανικής εταιρείας είναι υπό κατασκευή εδώ και μια δεκαετία. Όταν οι ρυθμιστικές Αρχές της έδωσαν το πράσινο φως, η εταιρεία έκανε τα πρώτα σχέδια για να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης για υπηρεσίες αεροπορικών ταξί σε αστικές περιοχές.