Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών στην Ασία και το τον Ειρηνικό, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν ενθουσιωδώς μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας κατά 90% του εμβολίου κατά του Covid-19 από την Pfizer και την BioNTech.

Μετά το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκαν οι αεροπορικές εταιρείες και οι τομείς της ψυχαγωγίας λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς εξαρτώνται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τα έσοδα του τουρισμού, υποδέχτηκαν με αισιοδοξία τα νέα με το εμβόλιο. Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο κορωνοϊού ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του Covid-19 μεταξύ εκείνων που δεν είχαν ιικό φορτίο προηγούμενης μόλυνσης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή επενδύσεων της Citi Private Bank στο CNBC, Ντέιβιντ Μπάλιν «Οι μετοχές των ξενοδοχείων, των καζίνο, και των αεροπορικών εταιρειών… μπαίνουν τώρα πάλι στο τώρα στο παιχνίδι.»

Ειδικότερα, η Qantas της Αυστραλίας σκαρφάλωσε κατά 8,44%. Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της Cathay Pacific σημείωσαν άνοδο 11,57%, ενώ αυτές τις China Eastern Airlines κινήθηκε ανοδικά κατά 8,54%. Επιπλέον, η Japan Airlines σημείωσε άνοδο κατά 19,26%, ενώ η ANA Holdings σημείωσε ανοδική τάση κατά 16,71%. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι Korean Air Lines και Singapore Airlines με τις μετοχές τους να σκαρφαλώνουν κατά 12,84% και κατά 13,99% αντίστοιχα.